Bmi berekenen mannen

BMI berekenen mannen? Gezond leven is een steeds belangrijker onderdeel aan het worden van onze maatschappij. Daar wij eerst bezig waren met overleven en vooral veel consumeren, is het nu juist andersom. De tijd van bewust leven als mens en bewust bezig zijn met je lijf is aangebroken. Dit is ook niet zo raar, want we hebben immers ontdekt dat al dat vette en zoete eten veel gevolgen met zich mee kan brengen. Zo kun je als man wel veel fastfood eten, maar het is niet gezond voor je lijf.

Overgewicht mannen

Veel mannen hebben last van overgewicht en krijgen last van hart- en vaatziekten. Deze gevolgen zijn natuurlijk niet te overzien.

Je wilt natuurlijk gezond oud worden en niet allerlei kwalen krijgen. Daarom gaan steeds meer mannen ook op dieet. Vroeger was dat echt iets voor de vrouw. Zij was bezig om haar ideale gewicht te bereiken. In deze tijd is dat niet meer iets wat alleen voor vrouwen is.

Ook mannen streven hun ideale gewicht steeds meer na. Daarnaast wordt er steeds meer naar hun BMI gekeken. Dit is net zo belangrijk als je gewicht zelf, want zo weet je of jouw BMI bij jouw gewicht en lengte past.

Maar hoe bereken je jouw BMI?

Zit er verschil tussen het BMI van een man of vrouw? Hoe bereken je als man je BMI? In dit artikel gaan wij uitleggen hoe je als man jouw BMI kunt berekenen.

Waar staat BMI voor ?

Vroeger was met altijd bezig met het ideale gewicht, dan vergat men de lichaamsmassa index te checken. Ik heb het nu wel over lichaamsmassa, maar dan weet je waarschijnlijk nog niet waar ik het over heb. Lichaamsmassa is eigenlijk je BMI of mensen noemen het ook wel de Quetelet index. Het is een cijfer dat laat zien of je geen over- of ondergewicht hebt. Dit is heel simpel vertaald wat BMI betekent.

Body Mass Index of te wel zoals in bovenstaande zinnen uitgelegd jouw lichaamsmassa indexcijfer.

Hoe kan ik mijn BMI berekenen als man?

Je kunt als man jouw BMI berekenen met online tools maar ook aan de hand van de volgende formule:

BMI = massa (gewicht in kilogram) / lengte² (lengte in centimeters in het kwadraat)

Er zijn ook hele handige websites te vinden waarop je jouw BMI kunt berekenen. Je kunt het natuurlijk ook door een professional laten doen. Het is aan jouw de keuze wat je wilt.

Wat zegt BMI berekenen eigenlijk over mij als man?

Jouw BMI zegt tegen jou als man of je een ideaal gewicht hebt. Dit ideale gewicht is belangrijk omdat je natuurlijk geen onder- of overgewicht wilt, of hart- en vaatziekten. Je wilt als man natuurlijk ook gezond zijn. Daarom is het belangrijk om een goed BMI te hebben.

Jouw BMI laat niets anders zien dan of je een gezond of ongezond gewicht hebt.

Er bestaan diverse BMI categorieën:

  • Minder dan 18,5: Ondergewicht
  • 18,5 tot 25: Normaal gewicht
  • 25 tot 27: Licht overgewicht
  • 27 tot 30: Matig overgewicht
  • 30 tot 40: Ernstig overgewicht (obesitas)
  • Meer dan 40:  Zeer ernstig overgewicht (morbide obesitas)

Is BMI berekenen bij een man of vrouw verschillend.

Bij jou als man is een BMI niet anders als bij een vrouw. Tuurlijk wel als je kleiner of groter bent. Dikker of dunner, maar het is niet zo dat vrouwen totaal andere BMI’s hebben dan mannen.

Bij kinderen is dit wel zo. Daar is het BMI totaal anders dan bij volwassenen. Het is dus goed om dit altijd in je achterhoofd te houden, maar bij jou als man is dit echt niet anders dan bij een vrouw.

Zegt BMI iets over jouw gezondheid als man?

Je kunt nog zo’n ideaal gewicht hebben , maar dat hoeft niet te betekenen dat je gezond bent. Mannen houden nogal al van bier. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij van bier houdt. Indien jij dan veel bier drinkt is dit niet echt gezond. Dit zegt waarschijnlijk meer over je gezondheid als man, dan dat het iets over jouw BMI zegt. Het geeft aan dat je niet echt gezond leeft.

Het kan wel zo zijn dat je door al dat bier drinken dikker wordt, dan kan jouw BMI te hoog zijn. Maar jouw BMI zelf zegt er vaak niet zoveel over. In dit voorbeeld wellicht wel, maar als je als man veel rookt kan het zo zijn dat dit je BMI niet beïnvloed.

Kan je jouw BMI beïnvloeden?

Je wilt als man natuurlijk ook niet te dik zijn. Mannen die hebben tegenwoordig ook vaak over of ondergewicht en willen steeds meer aan het ideaalbeeld voldoen. Daarom moeten mannen ook gezond leven. Mannen blijven echter wel altijd op lengte na hun 25e, dus daar kunnen ze niets aan doen, maar wel aan hun gewicht. Door meer te sporten en gezond te eten kunnen zij hun BMI beïnvloeden.

Wat is het ideale BMI van een man?

Het is natuurlijk altijd lastig om te zeggen wat een ideaal BMI is voor een man. Als je je BMI gaat berekenen ligt bij een normaal en gezond gewicht de BMI waarde ergens tussen de 18,5 en 25. Je kunt jouw BMI als man heel makkelijk zelf uit rekenen. Je kunt dit aan de hand van allerlei tools doen of met een berekening.  Het ideale BMI van een man is tussen de 18 en 25. Het is dus niet erboven of eronder.

Bereken je eigen BMI hier!