BMI berekenen 

Als je snel en makkelijk je BMI wilt berekenen als man of vrouw kun je dat met onze calculators doen en kun je hierbij ook je leeftijd selecteren. Zo krijg je een nog betere indicatie van je BMI.

Je BMI wordt in principe hetzelfde berekent als je een man of vrouw bent alleen zijn de waarden wel verschillend tussen mannen en vrouwen.  

 

Wat is BMI?

BMI staat voor Body Mass Index. Door je BMI te berekenen kom je uit op een getal dat bepaald of je te zwaar bent voor je lichaam of juist te licht bent. De BMI wordt berekend op basis van de verhouding tussen je lengte en je gewicht. De BMI wordt in verschillende categorieën ingedeeld: 

BMI: 

  • Minder dan 18,5 betekent ondergewicht
  • Tussen de 18,5 en 25 betekent normaal gewicht
  • 25 tot 27 betekent licht overgewicht
  • 27 tot 30 betekent matig overgewicht
  • 30 tot 40 betekent zwaar overgewicht (obesitas) 
  • Een BMI van 40 of hoger is zeer ernstig overgewicht (morbide obesitas) 

Waarom je BMI berekenen?

Een van de belangrijkste redenen waarom je je BMI zou berekenen is om te controleren of je een gezond gewicht hebt. Hieruit kun je dan voor jezelf bepalen of je moet gaan afvallen of in sommige gevallen juist wat meer zou moeten aankomen. 

Er zijn ook weegschalen die de BMI kunnen berekenen. Als je niet zo een weegschaal hebt kun je je BMI makkelijk berekenen op onze website. 

Hier vul je dan je leeftijd, geslacht en lengte in en wordt hieruit automatisch je BMI berekend. Je weet dan direct of je een gezond gewicht hebt, of dat je wellicht wat moet afvallen. 

BMI berekenen man met leeftijd

Als je als man zijnde je BMI wilt berekenen kun je dat eenvoudig doen met onze calculator. Je vult hier dan je gewicht, geslacht en leeftijd in om direct achter je BMI te komen. Ook voor een man is het belangrijk om een goede BMI te hebben zo weet je of je een gezond eetpatroon hebt en een gezonde leefstijl houdt. 

BMI berekenen vrouw met leeftijd

De BMI voor vrouwen is met elke leeftijd anders en de BMI waarden zijn ook weer anders voor vrouwen dan voor mannen. Om er snel achter te komen of je een gezonde BMI hebt, raad ik je aan gebruik te maken van onze calculator. 

Natuurlijk is het niet alleen belangrijk om te kijken naar een goede BMI maar is ook de taille belangrijk. Als je gaat afvallen val je namelijk niet alleen af in gewicht maar vaak ook in omtrek. 

Soms gaan vrouwen tijdens het afvallen sporten en vragen ze zich af waarom ze niet afvallen in gewicht terwijl ze wel gezond leven. Dat komt omdat spieren ook gewicht hebben en je door te sporten spieren opbouwt. Daarom is het naast het berekenen van je BMI als vrouw ook belangrijk om je omtrek bij te houden. 

BMI berekenen op onze website

Ben jij benieuwd naar je BMI? Dan raad ik je aan om direct je BMI te berekenen op onze site. Hier hebben we namelijk een calculator waarbij je voor zowel mannen als vrouwen je BMI kunt berekenen. 

 

Click here to add your own text

Click here to add your own text